- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ת"ק 16634-09-11
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות רחובות |
16634-09-11
29.3.2012 |
|
בפני : גדעון ברק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. אלי אהרון 2. שושנה אהרון |
: פלאפון תקשורת בע"מ |
| פסק-דין | |
1. התובעים הגישו תביעה נגד הנתבעת, ובה ביקשו התובעים לחייב את הנתבעת לשלם להם פיצוי של 5,000 ש"ח, אך למעשה תביעתם של התובעים מושתתת על הבקשה לבטל את החיוב שהם קיבלו לשלם, כאשר לדבריהם החיוב מגיע לכדי סך של 4,000 ש"ח.
2. תביעה זו שהוגשה ע"י התובעים היא תביעה סתמית, אין בה כל פירוט לגבי החיובים בהם חויבו התובעים, קל וחומר שאין בתביעה כל פירוט של חיובים אשר לא היה צורך לחייבם כדין.
3. למעשה, כפי שעולה מדברי התובעים, הם הגישו את התביעה לאחר שהם קיבלו הודעה על חוב לנתבעת, וזאת הסיבה גם שבסיפא לכתב התביעה מבקשים התובעים לבטל את כל החיובים שנשלחו להם.
4. בית משפט זה אינו יכול לבטל חיובים כאשר התובעים לא מצביעים כי התובעים חויבו בחיובים אלה שלא כדין, ואם התובעים סבורים שיש לבטל את החיובים, הרי שעליהם לפנות לערכאה אחרת, ולאחר שתוגש נגדם תביעה על אותם חיובים, עדיין תהא להם האפשרות להתגונן בפני החיובים, ושם להעלות את טענותיהם.
5. בשלב זה של הדיון, לא הוכח כלל שהחיוב שנשלח אל התובעים נשלח שלא כדין.
6. התובעים בעצמם מאשרים לביהמ"ש כי בשלב מסוים הם ביטלו את הוראת הקבע, ובשל כך גם נוצר חוב, אך לטענתם, הם שילמו את החוב המגיע לסך 1,087 ש"ח (ראה ת/1), אך כפי שעולה מהמשך הדברים, הרי שאין חיוב זה חיוב סופי, אלא שגם לאחר מכן, בשל סיבות שהעלה נציג הנתבעת, נוצרו חיובים נוספים, ובשלב זה של הדיון לא סתרו התובעים כהוא זה האם החיובים הנטענים ע"י הנתבעת אינם חיובים כדין.
7. תובע מגיש תביעה לביהמ"ש ושהוא זה בבחינת המוציא מחברו, הרי שעליו הראיה להוכחה של העובדות המפורטות בכתב התביעה, קל וחומר שעל תובע כזה להוכיח גם את הסעד המבוקש, ובמקרה שבו קא עסקינן לא הוכיחו התובעים לא מזה ולא מזה.
8. על כן, לאור הנימוקים המפורטים לעיל, אני מחליט לדחות את התביעה ולחייב את התובעים לשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 300 ש"ח בצירוף ריבית והפרשי הצמדה כחוק מהיום ועד התשלום בפועל.
הזכות להגיש בקשת רשות ערעור לביהמ"ש המחוזי תוך 15 ימים מהיום.
<#4#>
ניתנה והודעה היום ו' ניסן תשע"ב, 29/03/2012 במעמד הנוכחים.
|
ג. ברק, שופט (בדימוס) |
קלדנית: מאיה דגן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
